3 maart 2016 Yolanda

Hoe geef ik mezelf een Energy Boost!

Dat was de hamvraag tijdens de Energy workshop die ik gaf afgelopen dinsdag met 12 deelnemers die hun baan zijn verloren of dreigen te verliezen.

De meeste deelnemers zijn 45+ en hebben zichzelf al een stempel gegeven moeilijk bemiddelbaar. Als er gemiddeld 150 brieven binnenkomen per vacature, ja dan is de keuze simpel is de gedachte. Vaak ophoog geklommen tijdens de jaren, gewaardeerd om wat ze presteert hebben en niet om wat ze geleerd hebben en de erkenning hebben gekregen via een papiertje.

Wat een kwaliteiten, wat een bak ervaring zat daar in de zaal. En ja… ook dromen. Buiten de kaders durven denken, wat wil ik en hoe ga ik in de actie om dat te bereiken waarvoor ik echt wil gaan. Een combinatie van kwaliteiten, ervaring en passie voor wat je doet. En ja ook de dingen ervaring die je in een baan wilt terugzien. Structuur, zinvol bezig zijn, waardevol presteren, ergens bij horen en geld verdienen. De schoorsteen moet tenslotte ook roken.

Samen kwamen we tot de ontdekking dat je daar energie van krijgt, niet proberen in een hokje te passen. Wel een concept bedenken dat bij jou past, support vragen, onderzoek doen, behoefte peilen, je ideeën delen en … vooral in actie komen en blijven. Energie laten stromen. Laten zien waar je voor staat en … daarin dagelijks je successen vieren dat is stap 1, 2 en 3.

Tot slot samen concluderen dat het leven veel groter is dan het hebben van een baan, dat jouw weg naar inkomenszekerheid, je waarom ontdekken, vorm geven en dat in de praktijk brengen plezier geeft, richting en nieuwe energie!!

Ik ben dankbaar dat ik daarvoor voor deze mensen een duwtje in de rug kan zijn en ik zeg dan ook graag, tot ziens!!

#empowerment#persoonlijkeontwikkeling#energy

Tagged: , ,